Boeken

Also available in: Nederlands

                         

ALLEEN BOEK ‘NATUURVERHALEN’ NOG TE KOOP. Kijk hieronder bij Boek 1.

BOEK 3: DE JALOERSE WATERKIP
De jaloerse waterkip
23 nieuwe natuursprookjes over planten en dieren in Nederland en België. 
Betoverende verhalen die elke wandeling in de natuur extra leuk maken en ook verrassende weetjes bevatten.

Uitverkocht

Lente: meerkoet, vleermuis, grutto, steenloper, kluut, scholekster, moerasvergeet-mij-nietje, Atalanta
Zomer: mieren, zoute zee, meeuw, huisjeslak, zeehond, groene specht, paardenkastanje
Herfst: reuzenbalsemien, appelboom, haan, zeearend
Winter: witgat, blauwe reiger, maan en slechtvalk, heksenbezem, koperwiek

Recensies over ‘de jaloerse waterkip’:

Trouw, 4 juni 2015
Ze zat op een zonnige dag tevreden aan de voet van een duin. Auteur Els Baars zag de meeuwen zweven op de thermiek, en die inspireerden haar weer tot het schrijven van een verhaal over deze ‘slimme vogels’. Zo gaat het voortdurend met Baars. Ze beweegt zich door de natuur, signaleert gedrag of voelt de wind, en dan moet ze automatisch denken aan verhalen en sprookjes uit oude bronnen. En af en toe verzint ze er eentje helemaal zelf bij. (…) Ze serveert tal van smakelijke weetjes, en aan het einde van haar boek gaat de lezer in ieder geval opgeruimd op pad.

Leestafel.info
Bij alle verhalen staan erg mooi foto’s van de besproken dieren en na elk verhaal wordt informatie gegeven over het dier uit het sprookje of de legende. En zo komen we heel veel te weten over hoe alles zo gekomen is.
Een leuk boek om mee te nemen op vakantie en bij een kampvuur uit voor te lezen. Maar ook erg prettig leesvoer voor elke natuur- en sprookjesliefhebber.

Vogeldagboek.nl
Els Baars stimuleert het vertellen van verhalen. Via sprookjes en mythen werden eeuwenlang levenslessen doorgegeven. De kunst van het vertellen gaat echter door de nieuwe media in rap tempo teloor. Zij geeft een aantal tips hoe de in deze bundel opgenomen verhalen kunnen worden verteld. Ik hoop van harte dat velen de door Els geworpen handschoen opnemen en de verhalen doorvertellen.


BOEK 2: WAAROM DE KOOLMEES EEN STROPDAS DRAAGT
WAAROM DE KOOLMEES EEN STROPDAS DRAAGT

WAAROM DE KOOLMEES EEN STROPDAS DRAAGT, 2e druk. Uitverkocht.

33 sprookjes: Planten: Anemoon, Aster, Berk, Beuk, Esdoorn, Gele Kornoelje, Gele Lis/Iris, Heide, Herfsttijloos, Klaproos, Narcis, Paardenbloem, Peterselie, Populier, Roos, Sleutelbloem, Sneeuwklokje, Wieren, Waterlelie, Zeeaster, Zulte
Vogels: Gierzwaluw, Goudplevier, Houtduif, Huismus, Huiszwaluw, Koolmees, Merel, Pimpelmees, Raaf, Zanglijster, Zwaluw
Zoogdieren: Geit, Haas, Mol, Vleermuis, Vos
Diversen: Bij, Kruisspin, Mug, Sneeuw

BOEK 1: NATUURVERHALEN
NATUURVERHALEN
Het eerste boek: NATUURVERHALEN, 2e druk is uitverkocht maar kunt u alleen nog via de auteur bestellen (zie onder).

36 sprookjes, mythen en legenden over planten en dieren die voorkomen in de Lage Landen:

Planten: Blauwe knoop, Brandnetel, Cichorei, Den, Eik, Els, Haagwinde, Hazelaar, Groot en Klein Hoefblad, Hulst, Grote Kaardenbol, Koekoeksbloem, Koninginnekruid, Lariks, Linde, Madeliefje, Maretak, Riet, Sint-Janskruid, Sleedoorn, Vergeet-mij-nietje, Wilgenroosje, Zwanenbloem
Vogels: Boerenzwaluw, Koekoek, Kwikstaart, Leeuwerik, Nachtegaal, Putter, Roodborst, Smient, Grote Bonte Specht, Strandloper, Uil, Winterkoning, IJsvogel
Diversen: Judasoor, Regenboog

Bestellen Natuurverhalen:
Maak svp € 14,95,- (incl portokosten Nederland) over op rek.nr. NL23ASNB 0707751160 tnv E. Baars, onder vermelding van naam en adres. (Voor bestellingen naar België en verder: wilt u mij mailen ivm hogere portokosten.)

Wilt u een persoonlijke opdracht in het boek en/of gesigneerd, dan graag bestellen via de mail (link in de rechter kolom).

De boeken zijn prachtig in kleur geïllustreerd en voorzien van een harde kaft. De prijs is laag gehouden en daarom zeer geschikt voor een cadeautje!
De verhalen zijn geschreven voor jong en oud en voorzien van een informatieblokje over het onderwerp aan het eind van ieder verhaal.

Recensies:

Een boekje dat je doet glimlachen en verleiden om naar buiten te gaan, op zoek naar alle hoofdpersonen van de verhalen.

De Limburger
De nieuwe verhalenbundel van Els Baars is smakelijk leesvoer voor iedereen. En helemaal voor mensen die zichzelf regelmatig verrassen met vragen waar de wetenschap niet eens aan denkt

IVN-actueel
Dit fijne boek voor jong en oud zet de natuur in een heel bijzonder daglicht. Allemaal zijn ze verrassend en toegankelijk verteld. De stralende foto’s brengen de verhalen tot leven, en de frisse opmaak nodigt uit tot verder lezen

Trouw
Baars geeft cursussen en workshops, maar kan ook op papier toegankelijk vertellen

Leestafel, boekenrecensies
Voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuur is dit een geweldig leuk en fraai boek.

Natuurverhalen