Een nieuw boek

Also available in: Nederlands

EEN NIEUW BOEK VOOR DE KLEINTJES

Edelherten krijgen meestal één kalfje. Dat koning en koningin Edelhert een tweeling kregen, was dus heel bijzonder. Daarom gaf de koning een groot feest voor alle dieren.

Op de dag van het grote feest kwamen alle dieren uit het hele land naar de grote open plek in het bos om de pas geboren edelherten te bewonderen.
De eekhoorn had zijn rode staart lang gekamd, de gaai poetste zijn blauwe veren zo lang dat ze glommen in de zon en de vos had zijn borst nog nooit zo wit gewassen.
Op haar zes dunne poten rende de trilspin en de hermelijn huppelde met sierlijke sprongen achter haar aan. De familie muizen trippelden op hun korte pootjes en de ooievaar schreed op haar lange poten met lange passen naar de tweeling. Ze waren nieuwsgierig naar de koninklijke baby’s.
Alle dieren kwaakten, piepten, zongen en dansten omdat de koning eindelijk weer een groot feest gaf met veel eten en drinken.
Met hun grote bruine ogen keken de twee kalfjes een beetje bang naar al die verschillende dieren.
‘Gefeliciteerd,’ knorde het wilde zwijn tegen de koning en koningin.
‘Van harte proficiat. Dat deze prinsen maar mooie edelherten mogen worden,’ zei de hermelijn deftig.
‘Wat zijn ze lief!’ piepte de muizenfamilie.
(verder lezen? Zie hieronder)

EEN BOEK IN WORDING

Momenteel leg ik de laatste hand aan mijn nieuwste natuurverhalenboek. Het zijn de meest gewaardeerde verhalen uit mijn eerdere boeken die ik herschrijf voor de allerkleinste kinderen van 3-8 jaar. De eerste verhalen zijn klaar.

Het wordt een rijkelijk geïllustreerd voorleesboek over planten en dieren die in Nederland en België leven. Door de verhalen leren de kinderen spelenderwijs de natuur in de eigen omgeving kennen: hoe kreeg de slak een huisje; waarom prikt de steekmug en hoe handig zijn de kleine blaadjes van de berk; waarom heeft de merelman een zwart verenpak en een gele snavel?

PRIJSVRAAG

Er is een prijsvraag voor de kinderen.
Ik ben benieuwd over welk dier of welke plant uw (klein)kind het liefst een verhaaltje wil horen en waarom.
Speciaal voor het kind dat de mooiste wens opstuurt schrijf ik een geheel nieuw sprookje voor in het nieuwe boek.
(het moet wel een plant of dier zijn die Nederland en België woont)

ALVAST EEN KINDERSPROOKJE VOORLEZEN?

Benieuwd naar het eerste verhaal? Of wil je alvast een kindersprookje voorlezen? Stuur me een mail en het verhaal komt naar je toe.
Mail me via de link rechtsboven op deze pagina.

Post Author
Els Baars
Natuurverhalen