NIEUW 2015: DE JALOERSE WATERKIP

de_jaloerse_waterkip,_els_baars

23 nieuwe natuursprookjes over planten en dieren in Nederland en België. ‚Ä®Betoverende verhalen die elke wandeling in de natuur extra leuk maken en ook verrassende weetjes bevatten.

Lente: meerkoet, vleermuis, grutto, steenloper, kluut, scholekster, moerasvergeet-mij-nietje, Atalanta

Zomer: mieren, zoute zee, meeuw, huisjeslak, zeehond, groene specht, paardenkastanje

Herfst: reuzenbalsemien, appelboom, haan, zeearend

Winter: witgat, blauwe reiger, maan en slechtvalk, heksenbezem, koperwiek

 

Verkrijgbaar bij iedere boek- en webwinkel in Nederland en België. €14,95.
Bestellen bij de auteur? Graag! Maak 14,95 over op NL 55 TRIO 0781 402 433 tnv E. Baars, plus een mail. Voor België gelden portokosten.

AANBIEDING:
'De Jaloerse Waterkip' en 'Natuurverhalen' samen voor € 22,- porto gratis (voor Belgie porto).
Wilt u een persoonlijke opdracht in het boek en/of gesigneerd, dan graag een mail

2015-02-17_Boek_Els_2015p70-71LR

voorbeeldpagina

Recensies over 'de jaloerse waterkip':

Trouw, 4 juni 2015:

"Ze zat op een zonnige dag tevreden aan de voet van een duin. Auteur Els Baars zag de meeuwen zweven op de thermiek, en die inspireerden haar weer tot het schrijven van een verhaal over deze ‘slimme vogels’. Zo gaat het voortdurend met Baars. Ze beweegt zich door de natuur, signaleert gedrag of voelt de wind, en dan moet ze automatisch denken aan verhalen en sprookjes uit oude bronnen. En af en toe verzint ze er eentje helemaal zelf bij. (…) Ze serveert tal van smakelijke weetjes, en aan het einde van haar boek gaat de lezer in ieder geval opgeruimd op pad."

Leestafel.info

"Bij alle verhalen staan erg mooi foto's van de besproken dieren en na elk verhaal wordt informatie gegeven over het dier uit het sprookje of de legende. En zo komen we heel veel te weten over hoe alles zo gekomen is.
Een leuk boek om mee te nemen op vakantie en bij een kampvuur uit voor te lezen. Maar ook erg prettig leesvoer voor elke natuur- en sprookjesliefhebber."

Vogeldagboek.nl

"Els Baars stimuleert het vertellen van verhalen. Via sprookjes en mythen werden eeuwenlang levenslessen doorgegeven. De kunst van het vertellen gaat echter door de nieuwe media in rap tempo teloor. Zij geeft een aantal tips hoe de in deze bundel opgenomen verhalen kunnen worden verteld.
Ik hoop van harte dat velen de door Els geworpen handschoen opnemen en de verhalen doorvertellen."

WAAROM DE KOOLMEES EEN STROPDAS DRAAGTBoek Omslag

 

In dit tweede boek WAAROM DE KOOLMEES EEN STROPDAS DRAAGT, 2e druk, €13,95. Uitverkocht.
Er staan 33 sprookjes in:

PLANTEN: Anemoon, Aster, Berk, Beuk, Esdoorn, Gele Kornoelje, Gele Lis/Iris, Heide, Herfsttijloos, Klaproos, Narcis, Paardenbloem, Peterselie, Populier, Roos, Sleutelbloem, Sneeuwklokje, Wieren, Waterlelie, Zeeaster, Zulte

VOGELS: Gierzwaluw, Goudplevier, Houtduif, Huismus, Huiszwaluw, Koolmees, Merel, Pimpelmees, Raaf, Zanglijster, Zwaluw

ZOOGDIEREN: Geit, Haas, Mol, Vleermuis, Vos

DIVERSEN: Bij, Kruisspin, Mug, Sneeuw 

NATUURVERHALEN

 

  boek 1 omslag

Het eerste boek NATUURVERHALEN, 2e druk, is uitverkocht maar kunt u alleen nog via mij betstellen (zie onder).

36 sprookjes, mythen en legenden over planten en dieren die voorkomen in de Lage Landen:

PLANTEN: Blauwe knoop, Brandnetel, Cichorei, Den, Eik, Els, Haagwinde, Hazelaar, Groot en Klein Hoefblad, Hulst, Grote Kaardenbol, Koekoeksbloem, Koninginnekruid, Lariks, Linde, Madeliefje, Maretak, Riet, Sint-Janskruid, Sleedoorn, Vergeet-mij-nietje, Wilgenroosje, Zwanenbloem

VOGELS: Boerenzwaluw, Koekoek, Kwikstaart, Leeuwerik, Nachtegaal, Putter, Roodborst, Smient, Grote Bonte Specht, Strandloper, Uil, Winterkoning, IJsvogel

DIVERSEN: Judasoor, Regenboog

Bestellen Natuurverhalen:

Maak svp  € 10,- plus € 2,50 portokosten over op rek.nr.NL 55 TRIO 0781 402 433 tnv E. Baars, onder vermelding van naam en adres. Voor bestellingen uit  België en verder wilt u mij mailen ivm hogere portokosten.

Wilt u een persoonlijke opdracht in het boek en/of gesigneerd, dan graag bestellen via de mail

 

De boeken zijn prachtig in kleur geillustreerd en voorzien van een harde kaft. De prijs is laag gehouden en daarom zeer geschikt voor een cadeautje!

De verhalen zijn geschreven voor jong en oud en voorzien van een informatieblokje over het onderwerp aan het eind van ieder verhaal.

boek_pagina_spin

boek_pagina_linde

Recensies:

 “ Een boekje dat je doet glimlachen en verleiden om naar buiten te gaan, op zoek naar alle hoofdpersonen van de verhalen.”

“De nieuwe verhalenbundel van Els Baars is smakelijk leesvoer voor iedereen. En helemaal voor mensen die zichzelf regelmatig verrassen met vragen waar de wetenschap niet eens aan denkt” De Limburger

“Dit fijne boek voor jong en oud zet de natuur in een heel bijzonder daglicht. Allemaal zijn ze verrassend en toegankelijk verteld. De stralende foto’s brengen de verhalen tot leven, en de frisse opmaak nodigt uit tot verder lezen” IVN-actueel

“Baars geeft cursussen en workshops, maar kan ook op papier toegankelijk vertellen” Trouw

“Voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuur is dit een geweldig leuk en fraai boek.” Leestafel, boekenrecensies

boek pagina lijster

pagina kaardenbol en roodborst

boek pagina anemoon